Kovács András Ferenc Költészeti Díj

LátóOnline
2024.03.25

A Látó szépirodalmi folyóirat és a marosvásárhelyi Aranka György Alapítvány a 64 éves korában elhunyt Kovács András Ferenc emlékére költészeti díjat alapít. Kovács András Ferenc életműve kiemelkedő helyet foglal el a jelenkori magyar lírában, és meggyőződésünk szerint fontos, értékes példa marad a kortársak és utódok számára is.

A kitüntetésben azon 65-ik életévüket be nem töltött, magyar nyelven alkotó költők részesülhetnek, akiknek költészetére jellemző a nyitottság, a formai fegyelem, a kíváncsiság, a más kultúrákban való megmerítkezés, a nyelv mesteri kezelése, a társadalmi-közéleti érzékenység. 

A díjat évenként egyszer, a magyar költészet napja környékén Marosvásárhelyen adják át a szakmai kuratórium döntése alapján. A kuratórium tagjai: André Ferenc, Balázs Imre József, Codău Annamária, Markó Béla, Mészáros Márton, Porogi Dorka és Szabó Róbert Csaba. A 2000 eurós pénzjutalommal járó díj támogatói a Maros Megyei Tanács és Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala.

A 2024-es díjazott nevét április 11-én, a magyar költészet napján hozzuk nyilvánosságra. A díjátadót április 13-án, szombaton a Studium Hubban tartjuk.

 

 

Témával kapcsolatos cikkek

Filozófiai esszépályázat 2024 

2023.12.19
LátóOnline

A Látó nívódíjai 2023-ban

2023.12.04
LátóOnline